חזרה לדף הבית חזרה לדף הבית
תפריט הוסף למועדפים תפריט צור קשר תפריט
אודות
תפריט
חברה וחינוך
תפריט
תרבות ופנאי
תפריט
ענפים ועסקים
תפריט
פנימי לחברים
תפריט
ספר מבקרים/Guest Book
» קיבוצניקים למען החברה
» גינה קהילתית אקולוגית
» גלריית סרטים
» פינת השבוע מאת עפרה שן
» ספר פתוח
» אבידות ומציאות
» ארועי תרבות וחגים בשער הגולן
» תרבות בעמק הירדן והסביבה
» פרשת השבוע
» אמרת השבוע - אוסף נבחר בעריכת גדעון ברקני
» טריוויה לא-קל-לי בעריכת עוזי רינג
» יד שנייה
» ארכיון שירי חגים
» המדור שלי
» אתר הבית של דני מור
» ילדודס
» e שכלנו
» פינת הטיולים
» e ירוק
» e אפשר לשכוח - פינת נוסטלגיה
» רפואה משלימה - אבי זעירא
» "טיפ" - טוף
» נקודת חיך - ‎גולי אורטל-עברי
» מאגר מתכונים
» מתכוני קיץ
» פופקורן
» פשטידות
» מתכוני חגים
» מתכוני שישי בשבילי בנושא קטניות
» מתכוני שישי בשבילי בנושא בשר
» מתכוני שישי בשבילי בנושא אוכל בריא
» מתכוני שישי בשבילי בנושא תבלינים
» מטבלים
» עוגות
» בשר ועוף
» מרקים
» ירקות וסלטים
תרבות ופנאי | מאגר מתכונים » ירקות וסלטים  - כרובית בנוסח דוברי
כרובית בנוסח דוברי
מאת: מגזין פפריקה תאריך: 20/6/08
ה-8.12.1793 היה היום בו מאדאם דוברי הוצאה להורג והיא בת 15 בלבד. השופט לא שהה לתחנוניה ובקשותיה לעוד כמה דקות חיים ובאכזריות מרובה הוא שלח אותה אל הגיליוטינה, כל אשמתה הסתכמה בכך שהיא הסכימה לחלוק את מיטתה עם המלך הצרפתי לואי ה-16.

 
כרובית בנוסח דוברי.
התאריך:         8.12.1793
המיקום:          ארמון ורסאי
שחקנית ראשי: פילגש צעירה

 
-8.12.1793 היה היום בו מאדאם דוברי הוצאה להורג והיא בת 15 בלבד. השופט לא שהה לתחנוניה ובקשותיה לעוד כמה דקות חיים ובאכזריות מרובה הוא שלח אותה אל הגיליוטינה, כל אשמתה הסתכמה בכך שהיא הסכימה לחלוק את מיטתה עם המלך הצרפתי לואי ה-16.
הנערה הגיעה לארמון ורסאי כעוזרת הספרית של נשות הארמון. לואי ה-16 שלא הסתפק במרי אנטואנט הגרגרנית, הבחין בצעירה הנאה העובדת כעוזרת ספרית והציע לה מיד הצעה שאי אפשר היה לסרב לה: שמלות ממיטב האופנה הפריזאית, פאות מפודרות, אוכל טוב ומיטה נוחה שאליה הוא יצטרף מדי פעם.
הנערה מילאה את תפקידה באופן מושלם בעיקר בנושא השמלות והפאות הנוכריות שלהן. היתה לה חולשה רצינית, ככל שהפאה היתה יותר גבוה ומסובכת כך היא היתה יותר מאושרת.

עם הזמן הסתבר שללואי ה-16 היתה חולשה לשני דברים לנשים מגונדרות ו..לתבשילי כרובית.
שולחן ערוך ללא תבשיל כרובית, או כרובית חיה לא נחשב לשולחן ערוך. הטבח החנפן החליט לשלב בין שתי התאוות של המלך: נשים ו... כרובית
 
 
לכאורה משימה לא פשוטה. יום אחד הוא הגיש לשולחן המלך מעדן כרובית כולו בנוי לתלפיות, ממש כמו הפאה המפודרת של מאדאם דוברי, הוא קרא לו מעדן כרובית בנוסח דוברי. המלך לא הבין את העקיצה והגב´ דוברי ראתה בכך מחמאה גדולה, כך נולדה לה הכרובית דוברי. כרובית מבושלת בחלב עד לריכוך מוחלט, עטופה ברוטב קטיפתי עם מעט פרורי לחם מפוזרים מעל, אפויה בתנור. הנה לכם מעדן צרפתי ששום גיליוטינה לא תצליח להכחיד.
 
ויש גם מתכון:
מרכיבים
לרוטב מורניי:
100 גר´ חמאה
4 כפות קמח
1.5 כוסות חלב
מעט מלח
פלפל שחור
1/8 כפית אגוז מוסקט
100 גר´ גבינת גרוייר מגוררת
50 גר´´ גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
לכרובית:
1 כרובית

1/2 ליטר חלב
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 שבבי פרמזן
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר עם שוליים גבוהים ממיסים את החמאה. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי ערבוב מהיר עדשנוצרת רביכה חלקה.( יש להיזהר שלא תיחרך). מוסיפים את החלב תוך עירבוב מתמיד דואגים שלא יווצרו גושים, מנמיכים את האש,ממשיכים לערבב ומוסיפים את התבלינים. מתקבל רוטב מאד סמיך וחלק. מורידים מהאש, ומוסיפים את הגבינות תוך כדי ערבוב ואת החלמונים אחד אחד, בזהירות מרובה שלא יהפכו לחביתה! ומניחים בצד בטמפ´ החדר.
מבשלים את הכרובית בחלב עד לריכוך. מסננים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
יוצקים מעל רוטב מורניי. מערבבים בקערה את שבבי הפרמזן ואת פרורי הלחם ומפזרים מעל הכל.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 10- 15 דקות ומגישים מיד.
 
 
הוסף תגובה הוסף תגובה הוסף תגובה
הדפס הדפס הדפס
שלח לחבר שלח לחבר שלח לחבר
שנה גודל פונט שנה גודל פונט שנה גודל פונט
תגובות
לא התפרסמו תגובות
Site by ITdesign - בניית אתריםEtsuv. Creative Group