חזרה לדף הבית חזרה לדף הבית
תפריט הוסף למועדפים תפריט צור קשר תפריט
אודות
תפריט
חברה וחינוך
תפריט
תרבות ופנאי
תפריט
ענפים ועסקים
תפריט
פנימי לחברים
תפריט
ספר מבקרים/Guest Book
» קיבוצניקים למען החברה
» גינה קהילתית אקולוגית
» גלריית סרטים
» פינת השבוע מאת עפרה שן
» ספר פתוח
» אבידות ומציאות
» ארועי תרבות וחגים בשער הגולן
» תרבות בעמק הירדן והסביבה
» פרשת השבוע
» אמרת השבוע - אוסף נבחר בעריכת גדעון ברקני
» טריוויה לא-קל-לי בעריכת עוזי רינג
» יד שנייה
» ארכיון שירי חגים
» המדור שלי
» אתר הבית של דני מור
» ילדודס
» e שכלנו
» פינת הטיולים
» e ירוק
» e אפשר לשכוח - פינת נוסטלגיה
» רפואה משלימה - אבי זעירא
» "טיפ" - טוף
» נקודת חיך - ‎גולי אורטל-עברי
» מאגר מתכונים
» מתכוני קיץ
» פופקורן
» פשטידות
» מתכוני חגים
» מתכוני שישי בשבילי בנושא קטניות
» מתכוני שישי בשבילי בנושא בשר
» מתכוני שישי בשבילי בנושא אוכל בריא
» מתכוני שישי בשבילי בנושא תבלינים
» מטבלים
» עוגות
» בשר ועוף
» מרקים
» ירקות וסלטים
תרבות ופנאי | מאגר מתכונים » ירקות וסלטים  - קציצות כרישה
קציצות כרישה
מאת: שפרה עברי תאריך:


קציצות קרישה

1 קג' כרישה טרייה מנוקה היטב
4  כפות שמן זית
250 גר' בשר כבש טחון (אני משתמשת בבשר בקר)

3 ביצים
1/2כוס אגוזי מלך טחונים
1/2כוס קמח מצה
כפות עלי סלרי קצוצים (לא חובה,למי שלא אוהב.)3
מלח, פלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון

לרוטב:
חצי כוס שמן זית
מיץ משני לימונים

הכנה:
חותכים את הכרישה לפרוסות. מבשלים במי מלח כעשרים דקות. מסננים היטב. סוחטים את הכרישה ומוציאים ממנה כמה שאפשר יותר נוזלים. טוחנים את הכרישה עד דק.
מחממים 4 כפות שמן זית במחבת גדולה וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד הוא משחים מעט, ממליחים ומפלפלים.
שמים בקערה את הכרישה הטחונה, הבשר המטוגן, עלי הסלרי, הביצים, אגוזים טחונים, קמח מצה, מלח ופלפל. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד מקררים כשעה.
צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות.
יוצקים למחבת שמן זית בגובה של כ-1 ס"מ. כשהוא חם דיו מטגנים בו את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מוציאים לכלי חסין חום. כך עושים עם כל הכמות.
מוסיפים למחבת בה טוגנו הקציצות את מחצית כוס שמן הזית. מביאים לרתיחה ויוצקים מיד את מיץ הלימון (זהירות, זה מתיז!) מכבים את האש, יוצקים את התערובת החמה על הקציצות, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשל 20 דקות.


הוסף תגובה הוסף תגובה הוסף תגובה
הדפס הדפס הדפס
שלח לחבר שלח לחבר שלח לחבר
שנה גודל פונט שנה גודל פונט שנה גודל פונט
תגובות
לא התפרסמו תגובות
Site by ITdesign - בניית אתריםEtsuv. Creative Group